Mannenconferentie Lunteren

Mannenconferentie Lunteren

Al verschillende jaren word ik uitgenodigd om deel te nemen aan de mannenconferentie in Lunteren.

Deze conferentie is een zo groot succes dat een jaar een vijf geleden de zaal van Conferentie Centrum Belmont in Lunteren te klein werd en uitgeweken werd naar een soortgelijk, maar groter centrum: De Werelt in Lunteren. Nu komen daar 580 mannen bijeen, niet 1 keer, maar twee keer: de eerste keer in het laatste weekend van januari en de tweede keer het laatste weekend van februari. Tijdens deze conferenties verzorg ik de video-beamer techniek. Met mijn laptop verzorg ik de presentaties van de te zingen liederen via de beamer en ook Power Point Presentaties. Tevens worden er filmpjes gedraaid vanaf deze laptop. Afgelopen weekend was ik weer van de partij. De conferentie werd gehouden op vrijdag en zaterdag. Maar donderdagavond wordt de apparatuur al opgesteld, waarbij het meeste wordt ingebracht door Muziek/ en zanggroep The Lord Moor Valleyband. Die grotendeels wordt bemand door de Fam. Koudijs uit Veenendaal.Doordat we elkaar al jaren tegenkomen in dit verband tijdens de conferenties, is de samenwerking altijd heel goed en vriendschappelijk.


Donderdag omstreeks 12.00 uur was ik reeds naar De Werelt gegaan om te kijken hoe de gerenoveerde conferentie zaal er uit zag. Ik had namelijk vernomen dat deze qua technische faciliteiten behoorlijk veranderd en gemoderniseerd was. Dat bleek inderdaad het geval te zijn. De aan het conferentie bedrijf verbonden technicus heeft mij dan ook een rondleiding gegeven die niet overbodig was. S/avonds om zeven uur weer naar Lunteren om echt op te bouwen. De bedoeling is dat ik niet alleen de beamer van beelden voorzien maar ook minimaal een drietal beeldschermen, die verspreid staan over het podium, ten behoeve van de spreker en de muziekgroep. Het ging allemaal goed. Vrijdagochtend om acht uur sta ik in Veenendaal bij vriend Jan op de stoep, hij rijdt met mij mee, evenals voorgaande jaren. Tegen half negen zijn we in Lunteren en leg ik de laatste hand aan de installatie van de apparatuur en software. Hier volgen twee foto’s met een kleine impressie van de operator-desk:  Foto # 1    Foto # 2


Ook mijn compaan Henk de B. is er weer bij, die vanaf zijn laptop de PPP zal doen, terwijl ik de liederen zal presenteren die gezongen gaan worden. Intussen komt ook de camera man binnenlopen. Hij sluit zijn camera aan, want hij maakt registratie van de beelden, slaat deze digitaal op en tegelijktijd worden zijn beelden geprojecteerd op de beamer. De sprekers van dit weekende zijn Jos Douma, Gereformeerd Vrijgemaakt predikant in Amersfoort en Eddy Bakker, Evangelische voorganger in Nordhorn in Duitsland. Het thema van deze conferentie is Nieuw Leven. Het leidt te ver om via deze weblog uitgebreid over de conferentie te schrijven. Nu terugkijkend was het een goed weekend, tijdens welke we prachtige psalmen, gezangen en geestelijke liederen hebben gezongen. Het was te merken dat veel mannen werden geraakt door de boodschap van Jos en Eddy. Hoewel ik vrijdagavond na het eten te moe was om het avondprogramma mee te maken. Een optreden van zang-muziekgroep SELA. Toch was ik zaterdagavond niet heel erg moe toen ik thuis kwam. De techniek had het goed gedaan. Ik zal proberen om na de conferentie van februari a.s. Wat meer inhoudelijk te vertellen.Oh ja, zoals ieder jaar haal ik voor Elly nog even een bloemetje. Elly is deze zaterdag naar de verjaardag van de tweeling Rick en Micha, maar als ze vanavond thuiskomt zal ze het wil zien.