Voorjaar!

Vanmorgen was ik reeds voor zessen beneden en zag het buiten langzaam licht worden.Ik kreeg de kriebels en kleedde mij aan, bracht Elly een kopje thee, en ben op de fiets gestapt.IMAG0222 Tegen de tijd dat ik langs het valleikanaal fietste (voorheen de Grift) midden in de weilanden, was het licht en kwam de zon stralend op. Het is een van mijn favoriete routes smorgens vroeg zo langs het kanaal. Veel watervogels en weidevogels, vlakbij! Het KNMI had vandaag als een vroege warme voorjaarsdag voorzegd, maar het is nu nog wel koud: net een paar graden boven nul. De vogels laten zich door deze bescheiden temperatuur niet weerhouden.IMAG0223 Veel eenden, meerkoeten, waterhoentjes, ganzen. Reigers en rietgorsjes en wulpen die je eerder hoort aan hun treurige roep in mineur, dan dat je ze ziet met hun kromme snavel. Talloze Kievieten, maar ik hoor maar 1 keer een Grutto en ook maar 1 paartje scholeksters. De grote massa grutto’s die ikParajumpers Herenhier in voorgaande jaren altijd aantref zullen wel over een aantal dagen komen. Met mijn verrekijker haal ik de verschillende dieren dichter naar mij toe en op een gegeven moment rijd ik een anderevogelspotter achterop, die net als ik al dralend fietsen en dan weer stoppend met de verrekijker het veld afspeurt. In het korte gesprekje dat we met buy windows 7 key elkaar hebben zijn we het met elkaar eens dat de meeste mensen nog liggen te slapen terwijl dit het mooiste moment van de dag is! Ik fiets weer een stuk verder richting Rhenen tot aan de grens van Wageningen waar een paar Unifarms staan van de Universiteit. Ik sla links af en weer links af en dat rijd ik aan de andere kant van het kanaal weer richting Veenendaal. Daar zie ik plots een paartje dodaarzen in een sloot: Een erg schuw fuut-achtig watervogeltje, zo groot als een merel, die onwaarschijnlijk lang onder water kan zwemmen. Even verder zie ik een torenvalk op de dwarsbalk van een hoogspanningsmast zitten.Even verder zie ik een stelletje buizerds paren, terwijl mevrouw buizerd op een paaltje van een afrastering staat. Twee minuten later zie een groepje van zes reeën midden in een weiland. Ze voelen zich daar blijkbaar thuis, want twee liggen er in het gras te herkauwen. Als ik weer bijna in de bebouwde kom van Veenendaal ben, zie ik een paartje ooievaars boven op hun nest, zo’n 15 meter boven de grond op een paal, die duidelijk trouwplannen hebben. Tijdens de paarparajumpers jassen sale ur dat ik nu onderweg ben, heb ik minstens 9 fazantenhanen gezien. Het voorjaar is in de lucht!

IMG-20140309-WA0003

Langs de Waal

IMG-20140309-WA0002

Langs de Waal

We hebben vandaag voor het eerst buiten in de tuin in de zon gezeten, zonder dat we het koud kregen.Onze kinderen zijn met hun gezinnetjes naar een strandje getrokken aan de Waal bij Ochten om daar uit te waaien en te ravotten.Vanmiddag even in de bijenstal gekeken. Met dit warme weer van om en nabij 18 graden vliegen de bijen dat het  een lust is! Tot windows 7 Product key mijn vreugde zijn al mijn bijen volken de winter door gekomen, zonder dood te gaan aan de gevreesde “verdwijn-ziekte”. Dat is altijd weer gespannen afwachten voor de imker!

IMAG0227

Bijenstal Werkzaam

Aanstaande zaterdag ga ik de volken  inspecteren en de bijenstal aan kant maken na de winter rust. Het lijkt er op dat we dit seizoen de winter hebben overgeslagen.

IMAG0225

Bijen op de vliegplank

Het is ineens zomaar voorjaar!